home Monique ten Tusscher coaching relatiecoaching/ mediation loopbaanadvies training
MONIQUE TEN TUSSCHER

Van harte welkom op deze site!
Ik hoop eens met je kennis te maken. Bij deze stel ik me graag aan je voor.

Ik geloof in ieders 'unlimited potential'. In mijn begeleiding van mensen en organisaties ben ik erop gericht om de sluiers van dat potentieel op te lichten, dat potentieel aan te wakkeren, te vergroten en in het daglicht te brengen.
Centraal staat wat essentieel is voor jou en de realisatie ervan in het hier en nu. Mijn inspiratiebron is de groei naar welzijn, op alle niveaus: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch, geestelijk en spiritueel. Levenswijsheid en levenskunst zijn een rode draad in mijn leven en werk.
Mijn achtergrond aan opleiding en kennis is veelzijdig. Ik heb energiemanagement, voice dialogue, loopbaanadvies, mediation, biodanza, spiral dynamics(verandermanagement) en sjamanisme gestudeerd. Ik heb jarenlang gewerkt als medisch maatschappelijk werkster in ziekenhuizen. Vanaf 1994 ben ik begonnen met het begeleiden van mensen in een eigen praktijk. In de loop van de jaren heb ik mijn praktijk uitgebouwd met bovengenoemde disciplines om meer te kunnen betekenen voor mens en samenleving. Ik werk met individuen, groepen en organisaties. Mijn interesse gaat uit naar het helen van systemen in de mens en in zijn omgeving.

Juist in de combinatie van methodieken ervaar ik de rijkdom van mijn werk met mensen en bedrijven. Vanuit een holistische aanpak, gestoeld op brede kennis en ervaring, ontstaat er ruimte voor het maximaliseren van de innerlijke vrijheid en de authenticiteit van waaruit mensen samen leven en werken.
Kort vertel ik hier iets over de verschillende methodes die ik gebruik en de vakken die ik uitoefen.

individueel

Binnen loopbaanadvies/ mobiliteitsadvies richt ik me op aspecten als zingeving, bestemming, inspiratie, vitaliteit en drijfveren als wezenlijke onderdelen bij het neerzetten van een koers in werk en leven. Je leert je te focussen op waar het voor jou in jouw leven om gaat. Ik wens je toe dat je in je element bent in je werk en in je leven.
Binnen mediation/ conflictcoaching ligt mijn focus op het hervinden van harmonie. Je leert verschillen die er tussen mensen zijn, waarderen. Ik help je te ervaren welke verrijking er in een conflict schuil kan gaan door je er op een andere manier toe te verhouden. Je verkrijgt inzichten over communicatie en je leert hoe je ze kan inzetten. Ik houd me bezig met relationele conflicten en met conflicten binnen organisaties en bedrijven. De begeleiding kan zowel individueel, met zijn tweeŽn als groepsgewijs plaatsvinden.
In mijn coaching maak ik gebruik van voice dialogue. Dat is een bewustwordingsmodel dat afkomstig is uit de transformatiepsychologie. Dit werk richt zich op het ontwikkelen van bewustzijn over je functioneren. Je transformeert je patronen en ontwikkelt de vaardigheid tot het nemen van vrije, onafhankelijke en op je potentieel gerichte keuzes. Dit in liefdevolle afstemming tot jezelf en anderen. Als therapeut/ trainer in deze methodiek help ik je bij het verkennen van je innerlijke stemmen, zoals een criticus, perfectionist etc. Deze stemmen liggen aan de basis van overlevingspatronen die je levenskracht, innerlijke vrijheid en authenticiteit belemmeren.

groepen/ organisaties

Spiral dynamics gaat over verandermanagement. Erkenning van waarden van mensen en systemen ligt aan de basis van het aansturen van veranderingsprocessen. Ruimte voor groei en ontwikkeling houdt een bedrijf vitaal en levend.
Als trainer en adviseur houd ik me bezig met een betere samenwerking, een fijne en creatieve werksfeer, vruchtbaar leidinggeven en teambuilding. Iedere training is een uniek product en wordt vanuit afstemming met de opdrachtgever samengesteld. De meeste trainingen/ workshops geef ik samen met anderen.
Ik bied o.a. bedrijfsreadingen/ healingen aan. Het energiesysteem van een organisatie wordt verwoord, compact vertaald en vervolgens geheeld naar concrete en bruikbare handvatten om doelen te kunnen realiseren.
Ik geef wekelijks les in biodanza. Biodanza helpt je om je op een fysieke manier van oude patronen te bevrijden en maakt je gelukkig en vitaal. Het brengt je in contact met je lichaam, je potentieel en een vrij functioneren. Biodanza kan ook een onderdeel van een training zijn.

Spiritualiteit speelt een grote rol in mijn werk. Het staat voor mij voor het vanuit vrijheid jezelf kunnen zijn. Het bestaan is van nature onvoorwaardelijk. Ik help je om je te openen voor liefde, aanwezig zijn in wat er is, je verbonden voelen, oorspronkelijkheid ervaren en je geest te openen voor kennis en intuÔtie, vrij van oordeel.


Monique ten Tusscher,
Unlimited Potential

Praktijk voor coaching, conflictcoaching/ mediation, loopbaanadvies en training
Tweede Laurierdwarsstraat 51B
1016 RA Amsterdam
Oude Hammerweg 12 A 25
7734 PC Vilsteren
06-10830979
e-mail


LINKS
www.netwerk-partners.nl
www.pyramide.nl
www.welmerink.nl
www.humanemergence.nl
www.biodanza.nl
www.adviesbureauhoogendijk.nl
www.spiraldynamics.info
www.marjadevries.nl
www.dansnaarbalans.com